Barion Pixel

Kedves Érdeklődő!

Elsőként szeretném megköszönni, hogy megtisztelsz a figyelmeddel és az érdeklődéseddel. 

Sok-sok gondolkodást és vívódást követően jutottam el odáig, hogy okleveles közgaszdászként jópár év után (boldogan és felszabadultan :)) elhagytam a közszférát és belevágva az ismeretlenbe, nekiálltam megvalósítani az álmomat. Az álmot, amely az alkotásról, a kreativitásról szólt.

Mindig is rajongtam a tömegből kilógó, tartalommal és értékkel bíró, valódi egyéniséggel rendelkező dolgokért. Amikor először megláttam, hogy milyen csodálatos dolgokat lehet betonból készíteni, azonnal lenyűgözött a sokszínűsége, a végtelen lehetősége, az újdonság ereje.

Na de pont a BETON??? Az a rideg anyag, amelyről valószínűleg a legtöbbünknek elsőként nem feltétlenül szép és kellemes dolgok jutnak az eszébe? A panelrengetegek, a 70-es évek robosztus építészeti szörnyetegei, vagy hasonló förmedvények. A sokak számára negatív szimbólummá vált anyagban azonban végtelen szépség és rengeteg lehetőség is rejtőzik. A fa erezetéhez hasonlóan a beton is rendelkezik egy igazi sajátossággal, amely oly egyedivé és rendkívülivé teszi: a légbuborékok okozta gödröcskékkel. Lehetnek, akik esetleg ezt inkább tökéletlenségnek, elkerülendő problémának tarthatják. Szerintem viszont egy olyan izgalmas és érdekes látvány, amely nemcsak igazán különlegessé teszi az anyagot, de ezáltal minden egyes darabot egyedivé, soha meg nem ismételhetővé tesz.

Ugyancsak izgalmasnak tartom a beton korábbi, általános építészeti céloktól eltérő megvalósítási lehetőségeit. Miért ne készülhetne betonból egy romantikus mécsestartó vagy bármi más, amely igazi esztétikai örömöt nyújt? Hiszen ez is egy csodálatos anyag, amellyel varázsolni lehet.:)

Számomra minden egyes darab elkészítése egy valóságos csoda. Minden alkalommal, amikor kiveszem a kiöntött formákat a sablonokból, olyan izgalom tölt el, mintha azelőtt még sohasem történt volna ilyen. Mintha egy új élet születne. De ugyanilyen lelkesedéssel tölt el az egyes darabok dekorálása vagy festegetése. (Persze a csiszolás, amely szintén a folyamat része, rendkívül koszos és nehéz, annyira azért nem lelkesítő. :))

A betonon kívül azonban lenyűgöz minden, amiből valami szépséges, magával ragadó vagy éppen elgondolkodtató dolgot lehet készíteni. Lehet az egy darab papír, egy madzag, vagy bármi egyéb. Nem feltétlenül maga az anyag az, ami igazán számít, inkább a folyamat, amelynek során akár egy teljesen hétköznapi dologból is olyan csodát lehet varázsolni, amellyel érzelmeket, érzéseket teremthetünk. 

Remélem, hogy sikerül annak a varázslatnak egy darabkáját átadnom, amellyel Neked is olyan örömben lehet részed, amelyet én érzék minden egyes darab megalkotása során!

Üdvözlettel,
Nau
(Hegyi Nauszika)